gasztró

Zablepény

Ez tipikusan az a reggeli, amit nem kell túlmagyarázni. Gyorsan elkészül, finom, tápláló, ezerféleképpen variálható.

Hozzávalók 1 lepényhez:

  • 35 g aprószemű zabpehely
  • 1 egész tojás
  • olaj a sütéshez (kókusz, olíva)
  • feltétnek pedig bármi, amit szeretsz

Keverd el a zabpelyhet a tojással és olajjal kikent serpenyőben süsd ki.

Feltétnek én házi cseresznyelekvárt kentem rá és megszórtam erdei gyümölcskeverékkel.
De meglocsolhatod csokiszósszal, tehetsz rá joghurtot esetleg túrókrémet, ízesített fehérjéből leöntheted szósszal.
Vagy a tésztához adj egy csipet sót, a kész lepényt pedig kend meg sajtkrémmel, tojáskrémmel, kőrözöttel, vagy cottage cheese-zel és pakold meg zöldségekkel. Jól hangzik, ugye? Lehet édes, vagy sós, de nagy kedvenccé válhat. 🙂

Hozzászólás